Σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον και δεντρολίβανο σε φύλλο Καταΐφι

Σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον και δεντρολίβανο σε φύλλο Καταΐφι

Σουφλέ με μανιτάρια, μπέϊκον και δενδρολίβανο με φύλλο καταΐφι. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο Καταΐφι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150 γρ. μπέϊκον
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό δεντρολίβανο τριμμένο
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένη ή τσένταρ ή γραβιέρα της αρεσκείας σας 
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι στρογγυλό 26 εκ. περίπου και το βουτυρώνετε ελαφρά. Ανοίγετε προσεκτικά το καταΐφι με τα δάκτυλα σας ώστε να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες μεταξύ τους για να γίνει αφράτο και το χωρίζετε σε δύο μέρη. Στρώνετε τη μισή ποσότητα στο ταψί. Πιέστε με το χέρι σας για να γίνει το καταΐφι συμπαγές. Ραντίζετε με το μισό βούτυρο και στη συνέχεια το απλώνετε παντού με ένα πινέλο.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το μπέικον για 2-3 λεπτά.  Ρίχνετε το κρεμμύδι, το αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και τέλος προσθέτετε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύετε τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και κατεβάζετε από την φωτιά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε το δεντρολίβανο και τα τυριά και αλατίζετε ελαφρά το μείγμα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά της γέμισης. Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στο φύλλο καταίφι στο ταψί και το απλώνετε παντού.  
  5. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο φύλλο καταΐφι και το πιέζετε καλά με μια σπάτουλα. Xτυπάτε τα αυγά με το γάλα, αλατίζετε, ρίχνετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα όλο το ταψί πάνω από το φύλλο καταίφι.
  6. Στη συνέχεια περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το απλώνετε παντού με το πινέλο.
  7.  Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 50 με 55 λεπτά περίπου.

kantaifi-tiropita-960x639

Πηγή: Εδώ

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον και δεντρολίβανο σε φύλλο Καταΐφι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.