Σουφλέ κοτόπουλου

Σουφλέ κοτόπουλου

Μια εύκολη συνταγή για ένα ξεχωριστό πεντανόστιμο πιάτο. Σουφλέ κοτόπουλου για ένα λαχταριστό γεύμα ή δείπνο, για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • 3/4 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδελίτσες [και το πράσινο φύλλωμα]
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε σε ζεστό ελαιόλαδο τα κομματάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε και το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γιαούρτι, τη τριμμένη γραβιέρα και τα μυρωδικά και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε και το μείγμα από το τηγάνι [κοτόπουλο –  κρεμμυδάκια] και ανακατεύετε καλά.
  4. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ, το πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί τσένταρ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάστε το με αλουνινόχαρτο, μετά ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λεπτά να “σταθεί” , το κόβετε και το σερβίρετε με μια μεγάλη πράσινη σαλά

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σουφλέ κοτόπουλου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.