Αναρτήθηκε στις 31/08/2016 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Σουφλέ με κοφτό μακαρονάκι και τυρί
Σουφλέ με κοφτό μακαρονάκι και τυριά. Μια συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 310 ml γάλα
- 310 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 50 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
- 50 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κ.σ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και 5 εκ. βάθους και το αφήνετε στην άκρη.
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι, κοχλαστό νερό για 8-10 λ, αλ τέντε, τα κατεβάζετε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα βάζετε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και εν” τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας για δύο λεπτά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα με αυγογδάρτη διαρκώς, προσθέτετε σταδιακά το μείγμα γάλακτος κρέμας γάλακτος. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 8 περίπου λεπτά μέχρι να έχετε ένα λείο και ελαφρώς πηχτό μείγμα.
- Το κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα μέσα στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τη τριμμένη γραβιέρα και το 1/3 της μοτσαρέλας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τη τριμμένη φρυγανιά και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνετε για 30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λεπτά να μισοκρυώσει και σερβίρετε με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
31/08/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σουφλέ με κοφτό μακαρονάκι και τυρί