Σολομός Wellington

Σολομός Wellington

Σολομός Wellington. Μια συνταγή, για ένα ιδιαίτερο πιάτο για τους λάτρεις το σολομού. Εύκολο, γρήγορο, απλό αλλά πεντανόστιμο ορεκτικό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 4 φύλλα σφολιάτας
  • 8 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (των 100 γρ. το ένα)
  • 8 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 ml χυμός λεμονιού
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  2. Κόβετε στη μέση όλα τα φύλλα σφολιάτας ώστε να έχετε 8 μισά φύλλα. Βάζετε 2 κ.γ. πέστο στο κέντρο των 4 φύλλων και τα απλώνετε σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας περιθώριο 3-4 εκ. περιμετρικά. Τοποθετείστε στο κέντρο κάθε φύλλου πάνω από τη πέστο ένα φιλέτο σολωμού και το αλατοπιπερώνετε.
  3. Πάνω από κάθε φιλέτο σολομού, τοποθετείτε τις φέτες από 2 ντοματίνια φροντίζοντας να αλληλεπικαλύπτουν η μια την άλλη. Τις αλατίζετε ελαφρώς και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε το αυγό και το αλείφετε στο περιθώριο που αφήσατε περιμετρικά του φύλλου.
  4. Κόβετε 4-5 μακριές σχισμές στο κέντρο των υπόλοιπων 4 μισών φύλλων σφολιάτας. Τοποθετείτε το κάθε κομμάτι της ζύμης πάνω στο φύλλο με το φιλέτο σολωμού, τραβώντας ελαφρώς το φύλλο να ακουμπήσει ακριβώς πάνω στο περιθώριο με το άλειμμα αυγού. Πιέζετε καλά γύρω να θωρακιστεί το μείγμα δημιουργώντας ορθογώνια πιτάκια. Τα βουρτσίζετε το με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι. 
  5. Τα τοποθετείτε πάνω στο ταψί με τη λαδόκολα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να ψηθεί μέσα το ψάρι και να ροδίσει και φουσκώσει η ζύμη.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σολομός Wellington

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.