Σολωμός ψητός με σάλτσα “ολλαντέζ”

Σολωμός ψητός με σάλτσα “ολλαντέζ”

Μια συνταγή για ψητό Σολωμό με σάλτσα “ολλαντέζ”.Ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο για το οικογενειακό ή και για επίσημο τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 2 φέτες σολωμού
  • Για τη σάλτσα Hollandaise:
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 50 ml νερό
  • 3 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σολωμό: Πλένετε, αλατίζετε ελαφρά και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ περίπου από κάθε πλευρά.
  2. Για τη σάλτσα hollandaise: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια το πιπέρι, το κρασί, το νερό και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω από μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά και όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σολωμός ψητός με σάλτσα “ολλαντέζ”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.