Σοκολατόπιτα Στρούντελ
Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή Σοκολατόπιτα “Στρούντελ” με ανθότυρο, με αποξηραμένα φρούτα, αμυγδαλόψυχα, τυλιγμένα σε τραγανή σφολιάτα. Απολαύστε τη ζεστή και απογειώστε τη γεύση σας…
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) ρικότα ή ανθότυρο θρυμματισμένο με πιρούνι
- 1 αυγό (χωριστά το ασπράδι και ο κρόκος)
- 1/4 φλ. τσαγιού (55 γρ.) ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική + 1 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) πορτοκάλι φρουί γλασέ ή ζαχαρωμένο (κάντιτα) σε κομματάκια
- 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε μπολ ανακατεύετε καλά το ανθότυρο, το κρόκο αυγού ελαφρώς χτυπημένο, τη ζάχαρη άχνη, τη σοκολάτα, τα ανάμεικτα φρούτα, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
- Κόβετε τη σφολιάτα κάθετα ακριβώς στη μέση. Βάζετε πάνω στο ταψί, στη λαδόκολλα το μισό κομμάτι σφολιάτας. Απλώστε το μείγμα του μπολ στην επιφάνεια ισομερώς, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο περιμετρικά.
- Βάζετε το υπόλοιπο μισό της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα πλάστη “ανοίγετε” το φύλλο 1 εκ. περισσότερο στο μήκος και στο πλάτος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε μεγάλες σχισμές ανά 1,5 εκ. αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο 2 εκ.
- Τοποθετείστε το μείγμα πάνω από το μείγμα πιέζοντας τις άκρες περιμετρικά με το χέρι ή με ένα πιρούνι να “σφραγίσουν” καλά. Αλείφετε με το χτυπημένο ελαφρώς ασπράδι αυγού και πασπαλίζετε με την επιπλέον 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να διογκωθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει.
30/11/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατόπιτα Στρούντελ
Tags: γλυκά γλυκά με σοκολάτα επιδόρπια σοκολατόπιτα συνταγές σφολιάτα φούρνου