Σοκολατόπιτα Στρούντελ

Σοκολατόπιτα Στρούντελ

Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή Σοκολατόπιτα “Στρούντελ” με ανθότυρο, με αποξηραμένα φρούτα, αμυγδαλόψυχα, τυλιγμένα σε τραγανή σφολιάτα. Απολαύστε τη ζεστή και απογειώστε τη γεύση σας…

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) ρικότα ή ανθότυρο θρυμματισμένο με πιρούνι
  • 1 αυγό (χωριστά το ασπράδι και ο κρόκος)
  • 1/4 φλ. τσαγιού (55 γρ.) ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική + 1 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) πορτοκάλι φρουί γλασέ ή ζαχαρωμένο (κάντιτα) σε κομματάκια 
  • 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σε μπολ ανακατεύετε καλά το ανθότυρο, το κρόκο αυγού ελαφρώς χτυπημένο, τη ζάχαρη άχνη, τη σοκολάτα, τα ανάμεικτα φρούτα, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
  3. Κόβετε τη σφολιάτα κάθετα ακριβώς στη μέση. Βάζετε πάνω στο ταψί, στη λαδόκολλα το μισό κομμάτι σφολιάτας. Απλώστε το μείγμα του μπολ στην επιφάνεια ισομερώς, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο περιμετρικά.
  4. Βάζετε το υπόλοιπο μισό της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα πλάστη “ανοίγετε” το φύλλο 1 εκ. περισσότερο στο μήκος και στο πλάτος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε μεγάλες σχισμές ανά 1,5 εκ. αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο 2 εκ.
  5. Τοποθετείστε το μείγμα πάνω από το μείγμα πιέζοντας τις άκρες περιμετρικά με το χέρι ή με ένα πιρούνι να “σφραγίσουν” καλά. Αλείφετε με το χτυπημένο ελαφρώς ασπράδι αυγού και πασπαλίζετε με την επιπλέον 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να διογκωθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα Στρούντελ