Σοκολατόπιτα με υγρή σοκολάτα, φιστίκια & άρωμα πορτοκαλιού

Σοκολατόπιτα με υγρή σοκολάτα, φιστίκια & άρωμα πορτοκαλιού

Μια συνταγή για μια σοκολατόπιτα που τη κόβεις και η ρευστή σοκολάτα σου δίνει ένα φανταστικό  άρωμα. Το φυστίκι Αιγίνης και το ξύσμα πορτοκαλιού της δίνει μια ιδιαίτερη, υπέροχη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος κομμένα σε κομμάτια
  • 500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. 
  2. Λιώνετε σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο. Μόλις λιώσει η σοκολάτα βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί, το ακουμπάτε πάνω σε πετσέτα. Ρ ίχνετε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτετε τα φιστίκια [κρατάτε λίγα για διακόσμηση] και το ξύσμα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ.  Μεταφέρετε τη φόρμα σιλικόνης μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί. 
  4. Ρίχνετε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας [δηλ. μπεν μαρί] και ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο, μέσα στο νερό, για 50-60 λ. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, τη μεταφέρετε σε σχάρα και αφήνετε το κέϊκ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε [ιδανικά και την επόμενη ημέρα].
  5. Γαρνίρετε [προαιρετικά] με ζάχαρη άχνη, φιστίκια Αιγίνης και φλούδες από πορτοκάλι. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Αυτή η σοκολατόπιτα σερβίρεται καλύτερα κρύα αν και ζεστή είναι υπέροχη. Απλά, όταν είναι ζεστή θα δυσκολευτείτε να τη κόψετε σε κομμάτια και να τη ξεφορμάρετε. Μπορείτε επίσης να τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή παγωτό φυστίκι.

pistachios-and-orange-chocolate-pie-recipem-cf85ceb3cf81cebf-cebaceadceb9ceba-cf83cebfcebacebfcebbceaccf84ceb1cf82-cf83cebfcebacebfcebbceb1cf84cf8c3

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα με υγρή σοκολάτα, φιστίκια & άρωμα πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.