Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο

Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο

Μια υπέροχη σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα γευστικότατο σοκολατένιο γλύκισμα με φυστικοβούτυρο και τραγανά φιστίκια. 

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 215 γρ. ζάχαρη 
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φυστικοβούτυρο 
  • 50 γρ. φιστίκια ανάλατα θρυμματισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι διαστάσεων 16 x 26 εκ. και το στρώνετε με δύο κομμάτια λαδόκολλα το ένα στη βάση του και το άλλο στα τοιχώματα.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας και του βουτύρου, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτετε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και το χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί  και στρώνετε την επιφάνεια.
  4. Ρίχνετε το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ. Θρυμματίζετε στο μούλτι, σε μικρά κομματάκια σαν φακές, τα φυστίκια, τα ρίχνετε στο φυστικοβούτυρο και ανακατεύετε. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνετε κουταλιές φυστικοβούτυρο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί.
  5. Με τη λεπίδα ενός μαχαιριού “στροβιλίστε” το φυστικοβούτυρο με λίγο μείγμα σοκολατένιας κρέμας μέχρι να έχετε ένα σχέδιο σαν της φωτογραφίας. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε.

taste.com.au



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα με φυστικοβούτυρο