Σοκολατίνα η τέλεια

Σοκολατίνα η τέλεια

Σοκολατίνα… η πιο κλασική τούρτα όλων των εποχών τώρα σε μια ανανεωμένη εκδοχή της που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη παλιά αγαπημένη κλασική τούρτα. Μια συνταγή για μια λαχταριστή τούρτα του Στ. Παρλιάρου που θα λατρέψουν οι λάτρεις της σοκολάτας, και όχι μόνο, και θα την απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση
  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γρ. ασπράδια αυγών (δηλ. από 2 μικρά αυγά)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 50 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • Για τη κρέμα σοκολάτας
  • 600 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά κρύα, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί (σαν γιαούρτι)
  • Για το σοκολατένιο γλάσο
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μπισκοτένια βάση: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά την αμυγδαλόσκονη, την άχνη, τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ, προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε λαδόκολλα, αδειάζετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λ.
  2. Το ξεφουρνίζετε, αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου, ή στο ψυγείο για 1 ώρα, για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα. Μετά με πολύ προσοχή, για να μη σπάσει, το ξεφορμάρετε από το τσέρκι και αφαιρείτε και τη λαδόκολλα. 
  3. Για τη κρέμα σοκολάτας: Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί και μόλις πάρει 1-2 βράσεις το αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα που έχετε τοποθετήσει σε πυρίμαχο μπολ. Αφήνετε για 1 λ να μαλακώσει η σοκολάτα και μετά ανακατεύετε καλά έως ότου λιώσει τελείως. Τέλος, προσθέτετε και τη παχύρρευστη κρέμα/σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Για τη συναρμολόγηση: Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Τοποθετείτε στο εσωτερικό του το μπισκότο και από πάνω ρίχνετε τη κρέμα σοκολάτας. Αφήνετε τη τούρτα στην κατάψυξη για ένα βράδυ ώστε να παγώσει πολύ καλά και να μπορέσετε να τη γλασάρετε.
  5. Την επομένη ξεφορμάρετε ζεσταίνοντας πρώτα το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών, ώστε να αφαιρεθεί εύκολα. Βάζετε τη τούρτα πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια και μετά ετοιμάζετε το γλάσο.
  6. Για το γλάσο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα {που έχετε τοποθετήσει σε πυρίμαχο μπολ) και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  7. Γλασάρετε αμέσως την τούρτα αδειάζοντας στο κέντρο της το γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα. Καθώς η τούρτα είναι παγωμένη το γλάσο θα απλώνεται ομοιόμορφα. Πριν σερβίρετε αφήνετε τη τούρτα να αποψυχθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατίνα η τέλεια