Σοκολάτες “Κορμός”

Σοκολάτες “Κορμός”

Μια συνταγή για ένα πανεύκολο, πολύ γρήγορο υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείουΔροσερές σοκολάτες “κορμός” για τους λάτρεις της σοκολάτας .

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 250 γρ.  μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροκομμένα
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση-κορμό: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα πηχτό σοκολατένιο χυλό.
  2. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το κακάο ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και τέλος προσθέτουμε και τα χονδροκομένα μπισκότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι καλά στρωμένο με λαδόχαρτο 24 χ 24 εκ. περίπου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Για την επικάλυψη σοκολάτας: Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και συνδυαστούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια το κρύο γλυκό, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε 16 σοκολάτες και το … απολαμβάνουμε…

Αρχική ιδέα και προσαρμοσμένο και φωτό από εδώ

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολάτες “Κορμός”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.