Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γεμιστά μπισκότα

Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γεμιστά μπισκότα

Ένας υπέροχος, λαχταριστός σοκολατένιος κορμός με ζαχαρούχο γάλα και γεμιστά μπισκότα  έτοιμος σε 15 λ για το ψυγείο. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα αγαπημένο γλύκισμα που θα λατρέψουν τα παιδιά, και όσοι νοιώθουν παιδιά, και θα αγαπήσουν οι νοικοκυρές για την ευκολία της παρασκευής τους αλλά και γιατί θα τις βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα 
  • 2 κ.σ. μπράντι (κονιάκ)
  • 6 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο
  • 110 γρ. (½ πακέτο) λευκά γεμιστά μπισκότα με γέμιση βανίλια 
  • 110 γρ. (½ πακέτο) γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλα
  • 110 γρ. (½ πακέτο) μπισκότα Πτι Μπερ
  • 80 γρ. κερασάκια μαρασκίνο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • ξηρούς καρπούς επιλογής σας, ψιλοκομμένους, για πασπάλισμα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι απλώς να λιώσει, χωρίς να κάψει. Μόλις λιώσει το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα, το μπράντι και το κακάο και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
  2. Σπάτε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα, ρίχνετε και τα μαρασκίνο, προαιρετικά, και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα σε μια λαδόκολα και το ρολάρετε έτσι ώστε να του δώσετε σχήμα σαλαμιού. Το τυλίγετε καλά και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες. 
  3. Εναλλακτικά μπορείτε να στρώσετε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, να ρίξετε εκεί το μείγμα και να το βάλετε στη κατάψυξη. Τουλάχιστον 10-15 λ πριν το σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη, το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το πασπαλίζετε με ξηρούς καρπούς και σερβίρετε.  

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και γεμιστά μπισκότα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.