Σοκολατένιος κορμός πραλίνας

Σοκολατένιος κορμός πραλίνας

Ένας υπέροχος σοκολατένιος κορμός πραλίνας με μπισκότα, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα κράνμπερι. Μια πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε λαχταριστό γλύκισμα ψυγείου σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σοκολάτα πραλίνας (Nestle), ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
  • 50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • 50 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα 
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι 
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • έξτρα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε καλά τη σοκολάτα πραλίνας σε μπεν μαρί, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. 
  2. Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε μέτρια κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα φουντούκια, τα φιστίκια, τα κράνμπερι και το κονιάκ ή ρούμι και τα ανακατεύετε καλά. 
  3. Περιχύνετε τα υλικά στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τόσο όσο να μπορείτε να το πλάσετε. Αν απαιτηθεί το βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει.
  4. Στη συνέχεια, στο πάγκο εργασίας σας στρώνετε μια ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο της. Το πλάθετε σε κορμό με τα χέρια σας και μετά το τυλίγετε σφιχτά στη μεμβράνη. Το κυλάτε στο πάγκο να πάρει καλό σχήμα και το βάζετε στο ψυγείο. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. 
  5. Εναλλακτικά, πασπαλίζετε το πάγκο εργασίας σας με μπόλικη ζάχαρη άχνη, αδειάζετε όλο το σοκολατένιο μείγμα πάνω στην άχνη και το πλάθετε σε κορμό τυλίγοντάς το στη ζάχαρη άχνη. Το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το διατηρείτε στο ψυγείο. 

Καλυμμένος ο κορμός με ζάχαρη άχνη

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιος κορμός πραλίνας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.