Σοκολατένιος κορμός πραλίνας με ξηρούς καρπούς

Σοκολατένιος κορμός πραλίνας με ξηρούς καρπούς

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για ένα απλό, γρήγορο, εύκολο και πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους γλύκισμα ψυγείου. Υπέροχος κορμός σοκολάτας πραλίνας με ξηρούς καρπούς και κράνμπερις. Απλά…υπέροχος…

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. μπισκότα βουτύρου αρεσκείας σας
  • 60 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης [ψίχα]
  • 50 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γρ. σοκολάτα πραλίνας
  • 50 γρ. βούτυρο μισο-λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας [όχι σε σκόνη]. Προσθέτετε στο μπολ τα κράνμπερις, τα φιστίκια, τα χοντροκομμένα φουντούκια [προαιρετικά τα καβουρδίζετε ελαφρώς σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία] και το κονιάκ και τα ανακατεύετε με κουτάλι.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, τη κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε για λίγο στην άκρη. Μόλις μισοκρυώσει περιχύνετε με αυτή τα υλικά στο μπολ. Προσθέτετε το μαλακό βούτυρο, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο να μισοκρυώσει και σφίξει η ζύμη.
  3. Πασπαλίζετε το πάγκο εργασίας σας με ζάχαρη άχνη και αδειάζετε πάνω στη ζάχαρη όλο το μείγμα. Το πλάθετε σε “σαλάμι” και το κυλάτε να “τυλιχθεί” στη ζάχαρη άχνη. Το τυλίγετε σε μεμβράνη και το διατηρείτε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει και σφίξει καλά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιος κορμός πραλίνας με ξηρούς καρπούς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.