Σοκολατένιος κορμός με φρουί γλασέ

Σοκολατένιος κορμός με φρουί γλασέ

Ένας υπέροχος σοκολατένιος κορμός με φρουί γλασέ, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. 

Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εντυπωσιακό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους γλύκισμα. 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. βούτυρο/μαργαρίνη, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σκόνη κακάο, εκλεκτής ποιότητας
  • 1-2 κ.σ. μπράντι
  • 150 γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ επιλογής σας
  • 150 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. μπισκότα digestive, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Για την επικάλυψη: 
  • 150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • κερασάκια φρουί γλασέ για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε το μαλακωμένο βούτυρο στο κάδο του μίξερ, προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το κακάο σταδιακά, κουταλιά κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα αφράτο ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. 
  2. Ρίχνετε στο μείγμα και το μπράντυ, χτυπάτε για 1/2 λ  και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα κομμένα σε κομματάκια, φρουί γλασέ, τα καραμελωμένα αμύγδαλα, και τα μπισκότα digestive και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα πλήρως και ισομερώς. 
  3. Μεταφέρετε το έτοιμο μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το ξαναβάζετε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη. 
  4. Για την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε τις 2 κ.σ. κονιάκ, το μισό φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα, τη ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι, αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλείφετε το κορμό σας με το σοκολατένιο μείγμα επικάλυψης και τον διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γλασέ. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιος κορμός με φρουί γλασέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.