Σοκολατένιο ρολό με φράουλες σε Cointreau

Σοκολατένιο ρολό με φράουλες σε Cointreau

Απλό, εύκολο και πολύ πολύ νόστιμο σοκολατένιο αφράτο ρολό γαρνιρισμένο με φράουλες σε λικέρ Cointreau. Μια συνταγή για ένα γλυκό που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς.

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο ρολό:
  • 6 αυγά χωριστά ασπράδια κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 100 γρ. σοκολάτα κοβουρτούρα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Για τις φράουλες με Cointreau:
  • 500 φράουλες κομμένες στη μέση
  • 60 ml Cointreau λικέρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις φράουλες με Cointreau: Βάζετε τις φράουλες, το Cointreau και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη για 3 ώρες να εμποτιστούν με το λικέρ και τη ζάχαρη οι φράουλες.
  2. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Αλείφετε με βούτυρο και στρώνετε λαδόκολλα η οποία να προεξέχει περιμετρικά 5 εκ. περίπου, ένα ταψί διαστάσεων 30Χ24 εκ. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Για το σοκολατένιο ρολό: Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και τη σκόνη κακάο, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τις 2 κ.σ. γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με καθαρό στεγνό μίξερ χειρός τα ασπράδια αυγών μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά σε 3 δόσεις τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε στο πάγκο μια λαδόκολλα και αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι προσεκτικά πάνω στη λαδόκολλα. Αφήστε για 3-4 λ να μισοκρυώσει και βγάζετε απαλά τη λαδόκολλα που το ψήσατε. Δείτε πιο κάτω τη διαδικασία που θα ακολουθήσετε για το ρολό.
  6. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Ανοίγετε το παντεσπάνι, απλώνετε τη σαντιγί από πάνω αφήνοντας 4 εκ. περιθώριο περιμετρικά. Τυλίξτε το ρολό σύμφωνα με τη πιο κάτω διαδικασία.
  7. Σερβίρετε το ρολό πασπαλίζοντάς το προαιρετικά με σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη, περιχυμένο με με τις φράουλες Cointreau.

Οδηγίες για το τύλιγμα του ρολού:

Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, “κυλήστε” το σε ρολό με τη λαδόκολλα από τη στενή πλευρά του.

110280916

Μόλις κρυώσει, ξεδιπλώστε πολύ απαλά. Το κέικ θα έχει το σχήμα ρολού ήδη και έτσι είναι εύκολο να το “ξανακυλήσετε” ρολό με τη σαντιγί.

210280916

Εν τω μεταξύ μέχρι να κρυώσει χτυπάτε τη σαντιγί. Ανοίγετε απαλά το ρολό το αλείφετε με τη σαντιγί, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες του 4 εκατοστών για να μη ξεχειλίσει και το τυλίγετε αφαιρώντας συγχρόνως τη λαδόκολλα.

310280916

www.taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο ρολό με φράουλες σε Cointreau

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.