
Σοκολατένιος κορμός διαίτης με μπισκότα και καρύδια με γλυκαντικό “onstevia”
Ένας σοκολατένιος κορμός διαίτης, με λίγες θερμίδες με το φυσικό γλυκαντικό “onstevia” για να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς τις τύψεις των θερμίδων …
Υλικά συνταγής
- 50 γρ. σκόνη κακάο
- 70 γρ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia”[*]
- 300 γρ. Φυτική Μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
- 300 γρ. Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 80 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 1/3 φλ. τσαγιού χονδροκομένα καρύδια [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζετε στο multi τα μισά μπισκότα σε σκόνη και τα υπόλοιπα τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με το χέρι.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τη μαργαρίνη, με το κακάο και το φυσικό γλυκαντικό “onstevia” μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε στο μίξερ τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη καρυδόψιχα και το κονιάκ και χτυπήστε για 3′ περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνετε το μίξερ χειρός, προσθέτετε στο μείγμα τα υπόλοιπα χονδροκομένα μπισκότα και καρύδια [προαιρετικά] και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ.
- Απλώνετε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και σχηματίζετε ένα μακρόστενο ρολό και το τυλίγετε καλά σαν καραμέλα.[**] Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και το απολαμβάνετε.
Προαιρετικά κάνετε δύο μικρά μπαστουνάκια αντί για ένα μεγάλο.
«onstevia» Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!
Sintayes.gr,