You cannot copy content of this page
Σοκολατένιο κέικ με γέμιση ζαχαρούχου γάλακτος και ινδοκάρυδου και σοκολατένια επικάλυψη

Σοκολατένιο κέικ με γέμιση ζαχαρούχου γάλακτος και ινδοκάρυδου και σοκολατένια επικάλυψη

Σοκολατένιο κέικ..  Αυτές οι δύο λέξεις είναι από μόνες τους από τις πιο αγαπημένες λέξεις, μικρών και μεγάλων, πόσο μάλλον όταν εμπλουτίζεις την υπέροχη υφή και γεύση του με μια κρεμώδη γέμιση με κρέμα ινδοκάρυδου και ζαχαρούχου γάλακτος που είναι ο ιδανικός συνδυασμός με τη σοκολάτα. Η γεύση του θα απογειωθεί με τη σοκολατένια επικάλυψη πασπαλισμένη με τρούφα σοκολάτας! Μια συνταγή (από εδώ και εδώ) για ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό “αμαρτωλό” κέικ που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο και θα λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν! Αν σας περισσέψει μπορείτε να το προσφέρετε και στους καλεσμένους σας!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη-ρόφημα σοκολάτας ή σκόνη κακάο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά 
  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό 
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 κουτί (200 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 γεμάτο φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα- ινδοκάρυδο αποξηραμένο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • Για την επικάλυψη 
  • 1/2 κουτί (200 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. σκόνη-ρόφημα σοκολάτας ή σκόνη κακάο
  • τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και αλευρώνετε καλά 2 ταψάκια (μιας χρήσης) με διάμετρο βάσης περίπου 23 εκ. και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο ή σοκολάτας, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες και τα αναμιγνύετε καλά. Προσθέτετε το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ. Τέλος ρίχνετε και το ζεστό νερό με τον στιγμιαίο καφέ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Μοιράζετε ισόποσα το μείγμα στα 2 ταψάκια και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν τελείως. 
  4. Για τη γέμιση: Όσο το κέικ κρυώσει ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το 1/2 κουτί ζαχαρούχου γάλακτος, το 1 φλ. καρύδας και τα 2 φλ. γάλα. Τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε πολύ συχνά, για να μην κοχλάσει το γάλα, για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να πήξει. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Για την επικάλυψη: Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο μισό ζαχαρούχο γάλα, μαζί με το βούτυρο και 2 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας ή κακάο και τα ανακατεύετε πολύ συχνά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Θα καταλάβετε ότι έχει πήξει όταν ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι θα μπορείτε να δείτε τη βάση της κατσαρόλας. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το ένα κομμάτι κέικ σε μια πιατέλα, απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του τη κρέμα γέμισης ζαχαρούχου-ινδοκάρυδου και από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Καλύπτετε όλο το κέικ με το σοκολατένιο μείγμα επικάλυψης και το πασπαλίζετε με τη σοκολατένια τρούφα. Καλή σας απόλαυση!!!



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με γέμιση ζαχαρούχου γάλακτος και ινδοκάρυδου και σοκολατένια επικάλυψη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.