Σοκολατένια τούρτα με γέμιση Oreo cheesecake και ganache σοκολάτας

Σοκολατένια τούρτα με γέμιση Oreo cheesecake και ganache σοκολάτας

Το απόλυτο γλυκό. Υπέροχη τούρτα σοκολάτας, με γέμιση ένα τέλειο oreo cheesecake, γαρνιρισμένημε ganache σοκολάτας, σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας. Μια συνταγή (από εδώ) για το τέλειο γλυκό, με πλούσια γεύση σοκολάτας που τη δροσίζει το αφράτο cheesecake.  Το γλυκό που σίγουρα θα λατρέψουν οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο σε όλες τις περιστάσεις όπως τούρτα εορτής, γενεθλίων. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ-παντεσπάνι σοκολάτας:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • ½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο + επιπλέον για άλειμμα ταψιών
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • Για το cheesecake oreo:
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα 
  • ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 12 μπισκότα oreo, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • Για τη ganache σοκολάτας:
  • 220 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
  • Για γαρνίρισμα: 
  • ½ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • ¾ φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνετε 2 στρογγυλά ταψάκια, μιας χρήσης, με διάμετρο βάσης 22 εκ. και στρώνετε τη βάση τους με χαρτί ψησίματος. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη ταχύτητα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2 λ. Ρίχνετε και το βραστό νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους βγει καθαρή. Αφαιρείτε τα ταψάκια από το φούρνο, τα αφήνετε για 10 λ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για τη γέμιση cheesecake oreo: Σε ένα μπολ χτυπάτε, με καθαρό μίξερ, τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε δεύτερο, μεγάλο μπολ χτυπάτε το μαλακό τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε στο μείγμα τυριού τα θρυμματισμένα όρεο, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να αναμιχθούν πλήρως τα υλικά. 
  5. Για τη ganache σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος μαζί με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο, ρευστό μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε για πολύ λίγο στην άκρη να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς, φροντίζοντας να παραμείνει αρκετά ρευστό. 
  6. Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος το ένα κομμάτι κέικ, πιέστε το ελαφρώς με τα χέρια σας, αν από τη μια πλευρά του έχει φουσκώσει, και στρώνετε ισομερώς από πάνω το μείγμα cheesecake oreo. Προσεκτικά τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο κέικ, πιέζοντάς το ελαφρώς πάνω στο cheesecake oreo.
  7. Περιχύνετε την επιφάνεια του κέικ με τη ganache σοκολάτας, φροντίζοντας να κυλίσει προς τα κάτω η ρευστή σοκολάτα. Γαρνίρετε με ένα κορνέ την επιφάνεια πάνω από τη σοκολάτα και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Διατηρείτε στο ψυγείο. 

987



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τούρτα με γέμιση Oreo cheesecake και ganache σοκολάτας