Σοκολατένιο υγρό κέικ με φουντούκια, σοκολατένια μαρέγκα και σιρόπι μερέντας

Σοκολατένιο υγρό κέικ με φουντούκια, σοκολατένια μαρέγκα και σιρόπι μερέντας

Σοκολατένιο κέικ με φουντούκια, σοκολατένια μαρέγκα και σιρόπι μερέντας. Μια μέτριας δυσκολίας συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα τριπλής σοκολάτας και “λασπώδη” υφή, που θα σας αποζημιώσει και εκπλήξει με την ακαταμάχητη και εντυπωσιακή γεύση και εμφάνισή του.   

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 55 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα σε σκονη σε multi
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • Για το γαρνίρισμα με σιρόπι μερέντας:
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. νουτέλα ή μερέντα
  • Για τη μαρέγκα σοκολάτας:
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 155 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 22 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος. 
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί, σε μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, το βούτυρο με τη σοκολάτα κουβερτούρας, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 5-6 λ να μισοκρυώσει. Προσθέτετε στο λιωμένο μείγμα τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι, τα θρυμματισμένα φουντούκια, τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και αυξάνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς.
  4. Για τη μαρέγκα σοκολάτας: Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε μια σχεδόν πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε βαθμιαία τη ζάχαρη  (1 κ.σ. ζάχαρη τη φορά) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και έχετε μια γυαλιστερή και πηχτή μαρέγκα που που να “στέκεται” αν γυρίσετε το μπολ ανάποδα.
  5. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χωρίζετε τη μαρέγκα σε 2 ίσα μέρη. Προσθέτετε στη μισή μαρέγκα τη μισή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε ελαφρώς ώστε να έχετε κύματα μαύρης σοκολάτας πάνω στη λευκή μαρέγκα. Με ένα κουτάλι στρώνετε το μείγμα πάνω στο κέικ. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μισή μαρέγκα και υπόλοιπη μισή λιωμένη σοκολάτα. 
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λ ή μέχρι να “σταθεί” καλά η μαρέγκα. 
  7. Για σιρόπι μερέντας: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη μερέντα και τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λ ή μέχρι να έχετε ένα ρευστό μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5 λ μέχρι να κρυώσει και πυκνώσει ελαφρώς. Περιχύνετε το κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο υγρό κέικ με φουντούκια, σοκολατένια μαρέγκα και σιρόπι μερέντας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.