Σοκολατένιο κέικ με φουντούκια και σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού

Σοκολατένιο κέικ με φουντούκια και σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού

Μια συνταγή για ένα υπέροχο Σοκολατένιο κέϊκ με φουντούκια γαρνιρισμένο με σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού. Εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένεια σας με αυτό το νοστιμότατο, φρουτώδες επιδόρπιο.

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο κέϊκ με φουντούκια:
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, σε μικρά κομματάκια
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη φουντούκια
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για τις σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού:
  • 2 μικρά πορτοκάλια 
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε ένα ταψί διαστάσεων βάσης 20×30 εκ. περίπου και βάθους 3-4 εκ. Πολτοποιείτε τα φουντούκια, σε σκόνη, στο multi.
  2. Για το κέϊκ σοκολάτας/φουντουκιού: Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί [ή στο φούρνο μικροκυμμάτων για 25-30 δευτερόλεπτα [αν είστε εξοικειωμένοι] σταματώντας τον ανά 8-10 δευτερόλεπτα, για να ανακατέψετε και ελέγξετε]. Όταν γίνει μια λεία κρέμα, την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε για 1/2 λ. Ρίχνετε τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα το λαδωμένο πυρέξ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι από σουβλάκι βγει καθαρό από το κέντρο του κέϊκ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να μισοκρυώσει.
  5. Για τις σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού: Πλένετε πολύ καλά τα πορτοκάλια. Τα σκουπίζετε και τα κόβετε πρώτα στη μέση οριζόντια και μετά, με ένα κοφτερό, πριονωτό μαχαιράκι κόβετε πολύ λεπτές φετούλες/ροδελίτσες. Αφαιρείτε τα κουκούτσια, προσεκτικά για να μην τραυματιστεί η σάρκα τους. 
  6. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 2 λ περίπου από την ώρα που θα κοχλάσουν. Μετά τα 2 λ ρίχνετε μέσα τις ροδέλες και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5 λ. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τις ροδέλες και τις στρώνετε πάνω στο κέϊκ. Προαιρετικά για πιο γλυκό αποτέλεσμα μπορείτε να τις περάσετε από ζάχαρη άχνη. Επίσης δοκιμάζετε τη γλυκύτητα του σιροπιού και αν είναι στις προτιμήσεις σας, με ένα κουτάλι περιχύνετε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω από το γλυκό σας.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με φουντούκια και σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού