Σοκολατένιο κέϊκ με άρωμα Espresso

Σοκολατένιο κέϊκ με άρωμα Espresso

Ένα σοκολατένιο κέϊκ είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Ένα σοκολατένιο κέϊκ με άρωμα Espresso θα σας γίνει απαραίτητη γλυκιά συνήθεια για να συνοδεύετε το καφεδάκι σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 4 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. ξύδι
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. Espresso καφέ, χλιαρό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 Χ 20 εκ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε να είναι χλιαρό.
  3. Σε  μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το ξύδι μέχρι να γίνει πηχτή μαρέγκα  και σε άλλο μπόλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το espresso και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, τους κρόκους με τη ζάχαρη και  το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίξερ.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά την μαρέγκα 1/3 κάθε φορά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κέϊκ από το φούρνο και όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και φρούτα εποχής και σερβίρουμε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέϊκ με άρωμα Espresso

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.