Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

Μια συνταγή της κορυφαίας Αμερικανίδας σεφ Martha Stewart για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κέικ με ξινόκρεμα που του δίνει υπέροχη γεύση, με γέμιση & κάλυψη σοκολάτας. Απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. ξινή κρέμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα *
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή 170 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε 2 ταψιά διαμέτρου 20 εκ. και βάθους 6 εκ. περίπου.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5′ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το κρόκο αυγού και τα αυγά ένα ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά σε 3 δόσεις το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με τη ξινή κρέμα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Προσθέτουμε και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρας ή τις σταγόνες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  3. Μοιράζουμε ισομερώς τη ζύμη στα δύο ταψιά, τα στρώνουμε από πάνω με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και τα ψήνουμε για 40′ έως 45′, ανταλλάσσοντας τη θέση των κέϊκ, το επάνω κάτω και αντιστρόφως στα μισά του ψησίματος, μέχρι να έχουν ένα βαθύ χρυσό, καφετί χρώμα και όταν το καλαμάκι από σουβλάκι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέϊκ/παντεσπάνι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να κρυώσουν μέσα στο ταψί και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για το γλάσο σοκολάτας: Εν” τω μεταξύ μέχρι να κρυώσει το κέικ, λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν μαρί. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να μισοκρυώσει για 5 λεπτά. 
  5. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ξινή κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Κόβουμε το κάθε κέικ στη μέση οριζόντια με ένα οδοντωτό μαχαίρι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι κέικ  σε μια πιατέλα και το αλείφουμε με 3/4 φλ. τσαγιού μείγμα γλάσου. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρώμα και άλλο 3/4 φλ. τσ. μείγμα γλάσου και συνεχίζουμε τη διαδικασία της διαστρωμάτωσης. Αλείφουμε με το τελευταίο σοκολατένιο μείγμα στη τελευταία στρώση κέϊκ, στη κορυφή και στις πλευρές λειαίνοντάς το με μια μαρίζ.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

 

2 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Dear Karen Good morning,
    Please see below the requested recipe in english translation:

    INGREDIENTS:
    2 1/4 cups plain flour
    1 1/2 teaspoons bicarbonate of soda
    1 teaspoon salt
    180g unsalted butter, softened
    1 cup white sugar
    1/3 cup firmly packed brown sugar
    1 large egg yolk
    2 large eggs
    1 tablespoon pure vanilla extract
    1 1/2 cups sour cream
    3/4 cup milk
    200g dark chocolate, finely chopped

    Milk chocolate frosting:

    300g milk chocolate, finely chopped
    350g unsalted butter, softened
    1 cup pure icing sugar, sifted
    Pinch of salt
    2/3 cup sour cream

    DIRECTIONS:

    Step 1
    Preheat oven to 180°C/160°C fan-forced. Grease two 6cm deep, 20cm-round cake pans and line with baking paper.
    Step 2
    Whisk flour, bicarbonate of soda and salt in a medium bowl. Using an electric mixer, beat butter and sugars for 5 minutes or until light and fluffy. Add egg yolk and eggs, 1 at a time, beating well after each addition. Beat in vanilla. Reduce speed to low. Gradually add flour mixture in 3 batches, alternating with sour cream and milk, beginning and ending with flour. Fold in chocolate.
    Step 3
    Divide batter between prepared pans. Level evenly with a spatula. Bake for 40 to 45 minutes, swapping position of cakes halfway through cooking, until deep golden brown in colour and a skewer inserted in centre of cakes comes out clean. Cool cakes in pans for 20 minutes. Turn cakes onto a wire rack, top-side up. Cool completely.
    Step 4
    Meanwhile, make Milk chocolate frosting: Melt chocolate in a heatproof bowl set over a saucepan of simmering water. Cool for 5 minutes. Using an electric mixer, beat butter, sugar and salt for 5 minutes or until light and fluffy. Gradually beat in chocolate, then sour cream, beating until well combined (frosting should be spreadable, see notes).
    Step 5
    Cut each cake in half horizontally with a serrated knife. Place 1 bottom layer on a platter or cake stand. Spread evenly with 3/4 cup frosting. Repeat with a second layer and another 3/4 cup frosting. Repeat layering. Spread top and side of cake with remaining frosting, smoothing top and sides. Serve immediately.

    Sincerely yours,
    Sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.