Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

Μια συνταγή της κορυφαίας Αμερικανίδας σεφ Martha Stewart για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κέικ με ξινόκρεμα που του δίνει υπέροχη γεύση, με γέμιση

Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

Μια συνταγή της κορυφαίας Αμερικανίδας σεφ Martha Stewart για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κέικ με ξινόκρεμα που του δίνει υπέροχη γεύση, με γέμιση & κάλυψη σοκολάτας. Απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού sour cream (ξινόκρεμα) [*]
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. σταγόνες ημίγλυκης κουβερτούρας ή ολόκληρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή 170 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε 2 ταψιά διαμέτρου 20 εκ. και βάθους 6 εκ. περίπου.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το κρόκο αυγού και τα αυγά ένα ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και ρίχνουμε σταδιακά σε 3 δόσεις το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με τη ξινή κρέμα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Προσθέτουμε και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρας ή τις σταγόνες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  3. Μοιράζουμε ισομερώς τη ζύμη στα δύο ταψιά, τα στρώνουμε από πάνω με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και τα ψήνουμε για 40-45 λ, ανταλλάσσοντας τη θέση των κέικ, το επάνω κάτω και αντιστρόφως στα μισά του ψησίματος, μέχρι να έχουν ένα βαθύ χρυσό, καφετί χρώμα και όταν το καλαμάκι από σουβλάκι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ/παντεσπάνι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να κρυώσουν μέσα στο ταψί και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για το γλάσο σοκολάτας: Εν” τω μεταξύ μέχρι να κρυώσει το κέικ, λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν μαρί. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να μισοκρυώσει για 5 λεπτά. 
  5. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ξινή κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Κόβουμε το κάθε κέικ στη μέση οριζόντια με ένα οδοντωτό μαχαίρι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι κέικ  σε μια πιατέλα και το αλείφουμε με 3/4 φλ. τσαγιού μείγμα γλάσου. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρώμα και άλλο 3/4 φλ. τσ. μείγμα γλάσου και συνεχίζουμε τη διαδικασία της διαστρωμάτωσης. Αλείφουμε με το τελευταίο σοκολατένιο μείγμα στη τελευταία στρώση κέικ, στη κορυφή και στις πλευρές λειαίνοντάς το με μια μαρίζ.

[*] Sour cream (ξινόκρεμα) θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και Ντελικτέσεν. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ως εξής:

Βάζετε 1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτετε το χυμό από 1/2 λεμόνι. Ανακατεύετε με σύρμα και βλέπετε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Τη σκεπάζετε με μια χαρτοπετσέτα και την αφήνετε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 10-12 ώρες και τη χρησιμοποιείτε αμέσως.

24/10/2017

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με γέμιση και κάλυψη σοκολάτας

  Tags: γλάσο σοκολάτας γλυκά γλυκά με σοκολάτα επιδόρπια κέϊκ συνταγές φούρνου

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: