Σοκολατένιο κέικ με μπύρα και επικάλυψη κρέμας τυριού

Σοκολατένιο κέικ με μπύρα και επικάλυψη κρέμας τυριού

Ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με μπύρα, γιαούρτι, με ιδιαίτερη τέλεια γεύση καλυμμένο με κρέμα τυριού. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας, σε όλες τις περιστάσεις, ένα γευστικότατο κέικ που θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια. 

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο κέικ:
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη καστανή
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 200 ml μπύρα Guinnes
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Για την επικάλυψη κρέμας τυριού:
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 115 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σοκολατένιο κέικ: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν. Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί να λιώνει. Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  2. Προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε σταδιακά και εναλλάξ, το γιαούρτι, 1 κουταλιά από το μείγμα αλευριού και λίγη μπύρα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να τελειώσουν όλες οι ποσότητες των υλικών, αναμιχθούν καλά και έχετε μια λεία, γυαλιστερή ρευστή ζύμη.
  3. Τέλος, αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια ζύμη. Ρίχνετε την έτοιμη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα μια φόρμα 20 ή 22 εκ. (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 °C στις αντιστάσεις, για 45-50 λ περίπου. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 
  4. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και η ζάχαρη και να έχετε ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα. 
  5. Απλώνετε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με μια μαρίζ τη κρέμα τυριού, πάνω από το κρύο κέικ, κόβετε το κέικ σας σε κομμάτια και σερβίρετε. 

98

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με μπύρα και επικάλυψη κρέμας τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.