Σοκολατένιο κέικ με μπανάνες και υπέροχο γλάσο στιγμής

Σοκολατένιο κέικ με μπανάνες και υπέροχο γλάσο στιγμής

Ένα λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο κέικ σοκολατένιο με μπανάνες περιχυμένο με ένα υπέροχο, δροσερό γλάσο τυριού της στιγμής που ανεβάζει σε άλλο γαστρικό επίπεδο ένα απλό κέικ μπανάνας. Μια εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα γλύκισμα που θα γίνει το αγαπημένο σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 3 αυγά
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + επιπλέον για αλεύρωμα φόρμας
  • 40 γρ. κακάο
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για βουτύρωμα φόρμας
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος 
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα, σκόνη
  • Για το γλάσο:
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • λίγες σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη ή μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ και την αφήνετε στην άκρη. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε κυβάκια μεγέθους ζαριού και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και τη κανέλα, τα ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 4-5 λ ή μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Μετά ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα λείο, πυκνό μείγμα. 
  3. Τέλος ρίχνετε τα κυβάκια μπανάνας μαζί με το χυμό του μπολ και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε, με μαρίζ ή ξύλικη σπάτουλα, με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ ή μέχρι να φουσκώσει καλά το κέικ. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς μέσα στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρετε σε φόρμα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  4. Για το γλάσο στιγμής: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάτε καλά όλα μαζί με το μίξερ (ή με αυγοδάρτη με γρήγορες δυνατές κινήσεις) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έχετε μια αρκετά ρευστή κρέμα. Περιχύνετε με το γλάσο το κρύο κέικ, πασπαλίζετε από πάνω τις μίνι σταγόνες σοκολάτας και το σερβίρετε αμέσως.

Προαιρετικά προσθέστε στο γλάσο 1/3 κ.γ. κανέλα για extra γεύση και επίσης πασπαλίστε το στην επιφάνεια με κανέλα αντί για σταγόνες σοκολάτας.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με μπανάνες και υπέροχο γλάσο στιγμής

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.