Σοκολατένιο κέϊκ μπανάνας με καραμελένιo γλάσο

Σοκολατένιο κέϊκ μπανάνας με καραμελένιo γλάσο

Σοκολατένιο κέϊκ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας και κανέλα, γαρνιρισμένο με αφράτο γλάσο καραμέλας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κέϊκ που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 μπανάνες πολύ ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • Για το γλάσο καραμέλας: 
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.γ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις  στους 180 C, ή στον αέρα στους 160C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε [ή στρώνετε με λαδόκολλα] ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκατοστών.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη μπανάνα [την οποία έχετε ήδη πολτοποιήσει στο multi], το αυγό και το γάλα και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν. 
  3. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και τη κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί να “σταθεί” για 5 λ. και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
  5. Για το γλάσο καραμέλας: Χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη κανέλα μέχρι να έχετε μια αφράτη κρέμα. Προσθέτετε και το γάλα και χτυπάτε ακόμα λίγο να ενσωματωθεί. Απλώνετε καλά στο κέϊκ το καραμελένιο μείγμα, το κόβετε και σερβίρετε.

 

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέϊκ μπανάνας με καραμελένιo γλάσο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.