Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φουντούκια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φουντούκια

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε, οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο, ένα υπέροχοσοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με δύο ειδών σοκολάτες, μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και καρύδια. Μια συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ, photo) για το απόλυτο γλυκό. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 240 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 120 γρ. φουντούκια
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 310 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη 
  • 300 γρ. σοκολάτα πικρής μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψοντροκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μπλέντερ ή μίξερ όλα τα μπισκότα σοκολάτας και 50 γρ. από τα φουντούκια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί πλήρως. Το αδειάζετε σε ένα μακρόστενο πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα και το στρώνετε ισομερώς στη βάση του, πατώντας το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λ να σφίξει καλά. 
  2. Σε ένα κατσαρόλι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα υπόλοιπα 70 γρ. φουντούκια ολόκληρα, ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα σε μια στρώση πάνω από τη κρύα μπισκοτένια βάση. Το βάζετε πάλι στο ψυγείο.
  3. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη ψιλοκομμένη πικρή μαύρη κουβερτούρα μαζί με τη 1 κ.σ. βούτυρο και την απλώνετε ομοιόμορφα σε μια στρώση πάνω από τη στρώση ζαχαρούχου. Πασπαλίζετε από πάνω τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα, σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, φουντούκια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 50-60 λ ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φουντούκια