Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πραλίνα, κρέμα τυριού και Mars

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πραλίνα, κρέμα τυριού και Mars

Ένα πανεύκολο, λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βάση τραγανών δημητριακών με σοκολάτα Mars και γέμιση πραλίνας, μαλακής κρέμας τυριού και επιπλέον σοκολάτας Mars. Σκέφτεστε κάτι νοστιμότερο και πιο εύκολο για το απόλυτο κέρασμα στην οικογένεια και τους καλεσμένους σας, όλες τις ώρες, όλες τις εποχές και για όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 3 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού RICE KRISPIES (KELLOGGS)
  • 360 γρ. Σοκολάτες Mars κομμένες σε κομματάκια [*]
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για την επικάλυψη 
  • 75 γρ. μαύρη κουβερτούρα, λιωμένη 
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μικρές σοκολάτες Mars των 51 γρ. η μια, κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ορθογώνιο πυρέξ με διάσταση βάσης 18×28 εκ. και το “στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο θα πρέπει να προεξέχει, περιμετρικά, πάνω από τα τοιχώματα του πυρέξ κατά 3 εκ. για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα δημητριακά ρυζιού. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη σοκολάτα Mars και το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν πλήρως και τα δύο υλικά. Μην αφήσετε το μείγμα να πάρει βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά το ρίχνετε στο μπολ με τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, πιέζοντάς το απαλά προς τα κάτω με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη. 
  4. Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβετε τα 75 γρ. μαύρης κουβερτούρας τα μεταφέρετε σε μεταλλικό μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στη κατσαρόλα, να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα. Όταν λιώσει τελείως την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μαλακό τυρί κρέμα μαζί με τη πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και ομογενεοποιηθούν. Προσθέτετε και την, ελαφρώς χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη τραγανή βάση, το στρώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνειά του και από πάνω απλώνετε τα κομματάκια Mars πιέζοντάς τα πολύ απαλά μέσα στο μείγμα. 
  7. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά, για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. Αν θέλετε να μαλακώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε βγάλτε το από το ψυγείο, 10-15 λ νωρίτερα.  

[*] Σας προτείνουμε, προαιρετικά, αντί για ολόκληρες σοκολάτες να προτιμήσετε 2 συσκευασίες των 180 γρ. η μια, με ατομικά “MARS” των 45 γρ. τo ένα, έτσι ώστε να έχετε ακριβώς τη ποσότητα που απαιτείται στη συνταγή. Θα τις βρείτε στα μεγάλα ΣΜ. Επίσης και  σοκολάτες Mars των 51 γρ. θα βρείτε στα μεγάλα ΣΜ.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με πραλίνα, κρέμα τυριού και Mars

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page