You cannot copy content of this page
Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας που σίγουρα θα λατρέψετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας και του ινδοκάρυδου. Μια απλή στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) εύκολη και γρήγορη για να για ένα γλύκισμα όπου συνδυασμός της σοκολάτας και του ινδοκάρυδου απογειώνει τη γεύση του. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. (1 φλ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 60 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. (1/3 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 30 γρ. (1/4 φλ.) σκόνη κακάο
  • 40 γρ.  (1/2 φλ.) αποξηραμένο ινδοκάρυδο
  • Για το γλάσο επικάλυψης 
  • 200 γρ. (1½ φλ.) ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. (1/4 φλιτζάνι) σκόνη κακάο
  • 20 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. βραστό νερό (ίσως χρειαστεί 1-2 κ.σ. νερό επιπλέον αν είναι πηχτό το μείγμα και δύσκολο να απλωθεί πάνω από τη βάση)
  • 2-3 κ.σ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματά του ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε. 
  2. Λιώνετε το βούτυρο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και όταν έλθει σε θερμοκρασία δωματίου το ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Στη συνέχεια πάνω από το υγρό μείγμα στο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτετε και το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα.
  4. Το αδειάζετε στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο γαι 25-30 λ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Για το γλάσο επικάλυψης: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το βούτυρο και τις 2 κ.σ. βραστό νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο. Προκειμένου να “απλώνεται” εύκολα στο γλυκό το γλάσο, αν είναι σφιχτή η υφή του προσθέστε σταδιακά 1-2 κ.σ. βραστό νερό για να πετύχετε την επιθυμητή υφή. 
  6. Απλώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό, με μια μαρίζ ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο. Το αφήνετε να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά το γλάσο και μετά το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.