Σοκολατένιο γλύκισμα με επικάλυψη κρέμας ινδοκάρυδου

Σοκολατένιο γλύκισμα με επικάλυψη κρέμας ινδοκάρυδου

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με βάση κέικ σοκολάτας, στρώση μαρμελάδας βατόπουλο και επικάλυψη κρέμας ινδοκάρυδου, πασπαλισμένο με χρυσές, ψημένες νιφάδες καρύδας. Απλά… το τέλειο γλυκό…

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 30 γρ. σκόνη κακάο
  • 40 γρ. αλεύρι 
  • 90 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • Για την επικάλυψη ινδοκάρυδου:
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 155 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 65 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο  
  • 30 γρ. νιφάδες καρύδας [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με λίγο βούτυρο, στη βάση και τα τοιχώματα, ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Φροντίζετε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά 2-3 εκ. για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
  2. Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος ρίχνετε το κακάο και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω στο χαρτί ψησίματος, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ ή μέχρι να κάνει κρούστα στην επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο (χωρίς να σβήσετε το φούρνο), το αφήνετε για 5-8 λ να “σταθεί” και μετά το αλείφετε στην επιφάνειά του τη μαρμελάδα. 
  4. Για την επικάλυψη ινδοκάρυδου: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν καλά και αφρατέψουν. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Με ένα κουτάλι στρώνετε το μείγμα ινδοκάρυδου, ομοιόμορφα,  πάνω από το στρώμα μαρμελάδας, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τις νιφάδες καρύδας. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί μέχρι να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλύκισμα με επικάλυψη κρέμας ινδοκάρυδου