Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο & μαρασκίνο

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο & μαρασκίνο

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο και μαρασκίνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό γλύκισμα με τον απόλυτο συνδυασμό γεύσεων που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κερασάκια μαρασκίνο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομματάκια + επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 180 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και βάθος 4 εκ. Το στρώνετε και από τις δυο πλευρές σταυρωτά με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να προεξέχει από το τοιχώματα κατά 2 εκ. για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Ψιλοκόβετε τα μισά (100 γρ.) κερασάκια μαρασκίνο και τα υπόλοιπα μισά (100 γρ.) τα κόβετε στη μέση.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το μέλι και το βούτυρο και τα ανακατεύετε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά (φροντίζοντας να μη έλθει σε βρασμό) για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και έχετε ένα γυαλιστερό μείγμα. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο ανακατεύοντας για 7-10 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτετε στη κατσαρόλα τη σοκολάτα σε κομματάκια, και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Προσθέτετε και τα τα ψιλοκομμένα μαρασκίνο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα κομμένα στη μέση κερασάκια με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα. Αφήνετε το γλυκό σας σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λ. Στη συνέχεια σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. Το κόβετε σε 64 μπουκίτσες των 2,5 εκ. και σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο & μαρασκίνο