
Τούρτα σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου
Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό για όλες τις ώρες και για όλες τις περιστάσεις. Ένα γλυκό που θα το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα
- 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
- 1 δόση σαντιγί [βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
- 1 δόση πραλίνα αμυγδάλου [Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
- ξύσμα κουβερτούρας
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 4 κ.σ. κακάο
- λίγο λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζουμε την πραλίνα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο multi και αλέθουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5′ και όταν κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και στρώνουμε τα μισά από αυτά σε ορθογώνιο πυρέξ.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας, βάζουμε μέσα στη κρέμα αφού κρυώσει τα μισά αμύγδαλα της πραλίνας, ανακατεύουμε απαλά και τη στρώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
- Συνεχίζουμε με μία στρώση με τα υπόλοιπα βουτηγμένα στο σιρόπι σαβαγιάρ.
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί προσθέτουμε τα άλλα μισά αμύγδαλα πραλίνας ανακατεύοντας απαλά.
- Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη σαντιγί και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε επάνω και στα πλάγια με ξύσμα κουβερτούρας και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.
Μπορείτε να κρατήσετε λίγη αλεσμένη πραλίνα αμυγδάλου και να πασπαλίσετε με αυτή το γλυκό σας.
14/04/2014
Sintayes.gr,