Τούρτα σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου

Τούρτα σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου

Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό για όλες τις ώρες και για όλες τις περιστάσεις. Ένα γλυκό που θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 4 κ.σ. κακάο
  • λίγο λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την πραλίνα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο  multi και αλέθουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5′ και όταν κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ.
  3. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι  και στρώνουμε τα μισά από αυτά σε ορθογώνιο πυρέξ.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας, βάζουμε μέσα στη κρέμα αφού κρυώσει τα μισά αμύγδαλα της πραλίνας, ανακατεύουμε απαλά και τη στρώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
  5. Συνεχίζουμε με μία στρώση με τα υπόλοιπα βουτηγμένα στο σιρόπι σαβαγιάρ.
  6. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί προσθέτουμε τα άλλα μισά αμύγδαλα πραλίνας ανακατεύοντας απαλά.
  7. Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ τη σαντιγί και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  8. Πασπαλίζουμε επάνω και στα πλάγια  με ξύσμα κουβερτούρας και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.
Μπορείτε να κρατήσετε λίγη αλεσμένη πραλίνα αμυγδάλου και να πασπαλίσετε με αυτή το γλυκό σας.


Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου