Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Μια πολύ απλή, πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα (προσαρμοσμένο από εδώ). Ένα γλύκισμα με 4 βασικά υλικά, που δεν απαιτεί ψήσιμο και είναι έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο για το ψυγείο.

Υλικά συνταγής

  • λιωμένο βούτυρο για άλειμμα ταψιού
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Πτι μπερ
  • 35 γρ. σκόνη κακάο
  • 65 γρ. ινδοκάρυδο 
  • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης  26 x 16 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια με τα χέρια σας ή τα τοποθετείτε σε σακούλα, τη κλείνετε καλά και τα χτυπάτε με ένα πλάστη μέχρι να κοπούν σε μικρά κομματάκια.
  2. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κακάο και 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά. Το πασπαλίζετε (προαιρετικά) με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.