Σοκολατένιο γλύκισμα με μπισκότα

Σοκολατένιο γλύκισμα με μπισκότα

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με στρώσεις σοκολάτας και μπισκότων. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο γλύκισμα για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου Μιράντα
  • 200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 160 γρ. αποφλοιωμένα φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. σταφίδες ή φρούτα γλασέ σε κομματάκια [προαιρετικά] [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 x 30 εκ. Θρυμματίζετε 10 μπισκότα στο multi σε σκόνη.
  2. Βάζετε το αυγό και τη μισή ζάχαρη σε μπολ, τα βάζετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει και τα χτυπάτε διαρκώς, γρήγορα και ζωηρά  με αυγοδάρτη για 3-4 λ για να ψηθεί το αυγό. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε τη κατσαρόλα με το νερό στη φωτιά. 
  3. Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα, στο μπεν μαρί. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  4. Κατεβάζετε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνετε το μείγμα αυγού ζάχαρης μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε γρήγορα, ζωηρά για 1 λ. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια, τις σταφίδες (προαιρετικά),  το θρυμματισμένο μπισκότα σταδιακά  και ανακατεύετε.
  5. Ανάλογα, αν θα βάλετε ή όχι τις σταφίδες στο μείγμα, αυξομειώστε τη ποσότητα του μπισκότου κατά 1-2 κ.σ. μέχρι να έχετε μια ελαφρώς σφιχτή κρέμα.
  6. Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας στη βάση του πυρέξ, στρώνετε τα μπισκότα από πάνω και τελειώνετε με στρώση του υπόλοιπου σοκολατένιου μείγματος.
  7. Ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνεια, πασπαλίζετε με θρυμματισμένο μπισκότο ή ζάχαρη άχνη και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για μέχρι να παγώσει τελείως, ιδανικά για όλο το βράδυ. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Σε περίπτωση που προσθέσετε τις σταφίδες στο σοκολατένιο μείγμα τις “μουλιάζετε” για 1/2 ώρα σε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τις στύβετε καλά με τα χέρια σας και τις προσθέτετε στο μείγμα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλύκισμα με μπισκότα