Σοκολατένιο Cheesecake γαρνιρισμένο με σοκολάτα, ζαχαρωτά & ξηρούς καρπούς

Σοκολατένιο Cheesecake γαρνιρισμένο με σοκολάτα, ζαχαρωτά & ξηρούς καρπούς

Ένα διαφορετικό, ψημένο, υπέροχο σοκολατένιο cheesecake, γαρνιρισμένο με σοκολάτα, ζαχαρωτά και ξηρούς καρπούς. Μια συνταγή για ένα φανταστικό cheesecake που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 16 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
  • 4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το Cheesecake:
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 450 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα [sour cream] *
  • 3 αυγά
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 3/4 φλιτζανιού μίνι marshmallow ή άλλα ζαχαρωτά
  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκομένα, καβουρντισμένα ανάλατα αμύγδαλα ή φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς, και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, ή στρώνετε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. **
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο στο multi και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε ισομερώς πιέζοντάς το στη βάση του ταψιού με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10, το βγάζετε χωρίς να σβήσετε το φούρνο και αφήνετε να κρυώνει. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση cheesecake.
  3. Για το cheesecake: Βάζετε σε μπεν μαρί τις δύο σοκολάτες μαζί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. 
  4. Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ξινή κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτετε και τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε για 1/2 λεπτό ακόμα. Τέλος μειώνετε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε σταδιακά τη λιωμένη σε μπεν μαρί σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα αφράτο μείγμα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω στη ψημένη βάση όρεο, την απλώνετε και τη ψήνετε για 25-30 λ. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. 
  6. Για το γαρνίρισμα: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει το γλυκό το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το “γλασάρετε” με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε το με τους ξηρούς καρπούς και τα ζαχαρωτά όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ζεστή. Προαιρετικά λιώστε περισσότερη σοκολάτα και περιχύστε την και πάνω από τα ζαχαρωτά όταν πρόκειται να σερβίρετε.

* Η ξινή κρέμα [sour cream] πουλιέται σε όλα τα Σούπερ Μάρκετς. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας γρήγορα και πανεύκολα με μια κρέμα γάλακτος και λίγο λεμόνι, δείτε τη συνταγή εδώ.

** Αν θέλετε το cheesecake πιο λεπτό βάλτε το μεγαλύτερο ταψάκι και ψήστε το 5 λ. λιγότερο.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο Cheesecake γαρνιρισμένο με σοκολάτα, ζαχαρωτά & ξηρούς καρπούς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.