Σοκολατένιο μπράουνις με κομμάτια διπλής σοκολάτας και φουντούκια

Σοκολατένιο μπράουνις με κομμάτια διπλής σοκολάτας και φουντούκια

Υπέροχο σοκολατένιο μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας, σοκολάτας γάλακτος και φουντούκια. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε αυτό το λαχταριστό μπράουνις.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 600 γρ. σταγόνες ή σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας σε κομμάτια
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού (285 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινόκρεμα (αριάνι)
  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, κομμένα σε κομματάκια [*]
  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάτια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμού και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί με διάμετρο βάσης 25 εκ. 
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τις σταγόνες ή τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε για 10 λ να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο σοκολατένιο μείγμα τη ζάχαρη και τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ξινόκρεμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε τα φουντούκια, τα κομμάτια της λευκής και μαύρης σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.  
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το μπράουνις για 45-50 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε περιμετρικά τις άκρες του μπράουνις και μετά το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια των 3 εκ. και σερβίρετε. 

[*] Καβουρδίζετε τα φουντούκια σας με 2 τρόπους: ή τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και τα ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πάρουν χρώμα ή τα απλώνετε στο ταψί του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνετε στους 160° C (όχι στο γκριλ) για 8-10 λ, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσουν τα χοντροκόβετε.
567899

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο μπράουνις με κομμάτια διπλής σοκολάτας και φουντούκια