Σοκολατένιο μπράουνις καλυμμένο με αφράτη μους σοκολάτας

Σοκολατένιο μπράουνις καλυμμένο με αφράτη μους σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πλούσιο σε σοκολατένια γεύση μπράουνις καλυμμένο με μια απίστευτης γεύσης μους σοκολάτας με κρεμώδη, αφράτη υφή. Πασπαλίστε το με σιρόπι σοκολάτας και απολαύστε ένα ονειρεμένο γλυκό !!!

Υλικά συνταγής

  • Για το μπράουνις:
  • 12 κ.σ. βούτυρο
  • ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • Για τη σοκολατένια μους: 
  • ¾ φλ. τσαγιού κομμένα σε κομμάτια 1 εκ. marshmallows (μαρσμέλοους) 
  • ¾ φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
  • ¼ φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36 %, κρύα από το ψυγείο
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
  • ⅓ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπράουνις: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
  2. Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Από τη στιγμή που θα λιώσει συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λ επιπλέον μέχρι να αλλάξει χρώμα το βούτυρο και από κίτρινο να πάρει ένα χρυσό-πορτοκαλί χρώμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μπράουνις βγει στεγνή. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη σοκολατένιο μους: Μέχρι να κρυώσει το μπράουνις, φτιάχνετε τη σοκολατένια μους. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα marshmallows, τις σταγόνες σοκολάτας και το γάλα και τα ανακατεύετε με μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε μια λεία κρέμα. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το κρύο μείγμα σοκολάτας-μαρσμέλοου και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε μια αφράτη σοκολατένια μους. Στρώνετε τη μους πάνω από το κρύο πλέον μπράουνις, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ για να σταθεροποιηθεί η μους. 
  7. Για γαρνίρισμα (προαιρετικά): Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος  ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας,  βάζετε το σοκολατένιο μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με πολύ μικρό ακροφύσιο, γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκού και σερβίρετε. Διπλασιάστε τη ποσότητα υλικών γαρνιρίσματος, αν θέλετε περισσότερη διακόσμηση.

0000

Πηγή 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο μπράουνις καλυμμένο με αφράτη μους σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα