Σοκολατένιες κρέπες με Nutella, παγωτό & σως καραμελωμένου πορτοκαλιού

Σοκολατένιες κρέπες με Nutella, παγωτό & σως καραμελωμένου πορτοκαλιού

Αν σας αρέσει ο υπέροχος συνδυασμός, σοκολάτας πορτοκαλιού τότε αυτό το γλυκό είναι για εσάς. Θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με αυτή τη συνταγή για υπέροχες σοκολατένιες κρέπες, γεμιστές με Nutella, γαρνιρισμένες με παγωτό, περιχυμένες με σως καραμελωμένου πορτοκαλιού. 

Υλικά συνταγής

  • 75 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 185 ml [3/4 φλ.] γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια [τη φλούδα και το χυμό]
  • 60 γρ. βούτυρο + 6-7 κ.γ. επιπλέον για το τηγάνι
  • 55 γρ. [1/4 φλ.] καστανή ζάχαρη
  • Nutella για γέμιση
  • Παγωτό βανίλια για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κρέπες: Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο σε μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε και κάνετε μια “λακουβίτσα” στο κέντρο. Χτυπήστε σε άλλο μπολ το γάλα και τα αυγά να ενσωματωθούν, τα βάζετε στη λακουβίτσα και ανακατεύετε με το χέρι [ή χτυπάτε αν προτιμάτε με το μίξερ χειρός] να ομογενοποιηθούν. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ. να “ξεκουραστεί”.
  2. Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολητικό τηγάνι 18-20 εκ. Μόλις κάψει το βούτυρο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στη μέση, προσθέτετε 2 κ.σ. από το σοκολατένιο κουρκούτι και κινείτε με κυκλικές κινήσεις το τηγάνι ώστε να απλωθεί το κουρκούτι σε όλη τη βάση του τηγανιού. Τη τηγανίζετε για 2 λ. μετά με μεγάλη σπάτουλα τη γυρίζετε από την άλλη και τη τηγανίζετε για 1 λ. ακόμη.
  3. Συνεχίζετε τη ίδια διαδικασία για 6-7 περίπου κρέπες, μέχρι να τελειώσει το κουρκούτι. Βάζετε τις έτοιμες κρέπες σε πιάτο, τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με μια πετσέτα.
  4. Για τη σως πορτοκαλιού: Χρησιμοποιείστε ένα “zester” ή ένα αποφλοιωτή λαχανικών και ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε όσο μπορείτε περισσότερο, την άσπρη ψίχα από τη φλούδα. Κόψτε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωριδίτσες. Στύβετε τα πορτοκάλια [θα χρειαστείτε 100 ml χυμό πορτοκάλι].
  5. Λιώστε τα 60 γρ. βούτυρο σε κατσαρολίτσα και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού προσθέτετε τη ζάχαρη, τα 100 ml χυμό πορτοκαλιού και τις λωριδίτσες του πορτοκαλού και σιγοβράστε για 3 λ. μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι.
  6. Για το σερβίρισμα: Απλώνετε στην άκρη κάθε κρέπας 1-2 κ.σ. Nutella και τις τυλίγετε σε “ρολά”. Σερβίρετε με το παγωτό περιχύνοντας από πάνω το σιρόπι με τις λωριδίτσες πορτοκαλιού.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιες κρέπες με Nutella, παγωτό & σως καραμελωμένου πορτοκαλιού