Σοκολατένια βραχάκια της στιγμής με 4 υλικά

Σοκολατένια βραχάκια της στιγμής με 4 υλικά

Υπέροχα σοκολατένια “βραχάκια” με κορν φλέικς, πανεύκολα και γρήγορα στη παρασκευή τους με 4 μόνο υλικά που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και εύκολη συνταγή για πανεύκολα σοκολατάκια “βραχάκια” με κορν φλέικς αντί για ξηρούς καρπούς και που σίγουρα θα αγαπήσετε για την ευκολία της παρασκευής τους αλλά και για την υπέροχη υφή και γεύση τους.

Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση αγελαδινό 
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή Μπίτερ (Bitter) ή υγείας, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. κορνφλέικς της αρεσκείας σας (4 κούπες)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το μέλι και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Μπορείτε να τα λιώσετε και στο φούρνο μικροκυμάτων, αν είστε εξοικειωμένοι, ή σε κατσαρόλι απ” ευθείας στο μάτι αλλά σε πολλή χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρετε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για να μην είναι καυτό.
  2. Ρίχνετε τα κορν φλέικς σε ένα μεγάλο μπολ, από πάνω αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε, με ξύλινη κουτάλα, με απαλές κινήσεις φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα κορνφλέικς από τη σοκολάτα.
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες για σοκολατάκια ή τοποθετείτε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μια απλωμένη λαδόκολλα. Και στις δύο περιπτώσεις αφήνετε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως πριν τα σερβίρετε.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια βραχάκια της στιγμής με 4 υλικά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page