Σοκολατένια τρουφάκια με σοκολάτα με 4 μόνο υλικά

Σοκολατένια τρουφάκια με σοκολάτα με 4 μόνο υλικά

Υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με πορτοκάλι. Ο υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας πορτοκαλιού δίνει σ” αυτά τα τρουφάκια μια ακαταμάχητη γεύση που δεν σας αφήνει να σταματήσετε στο πρώτο… μάλλον ούτε στο … δεύτερο… Απολαύστε το με τους αγαπημένους σας ή μπορείτε να τα προσφέρετε ως δώρο στις επισκέψεις σας. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2-3 μπαστουνάκια ζαχαρωτά πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη μισή σοκολάτα (200 γρ.) μαζί με όλη τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύετε και την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να μισοκρυώσει.
  2. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί το μείγμα για να μπορέσετε να το πλάσετε σε μπαλάκια.
  3. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα. Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα, το βγάζετε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας 2 κ.γ. παίρνετε μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο δίσκο, πάνω στη λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο και τα αφήνετε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να σφίξουν καλά.
  4. Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα (200 γρ.), ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  5. Παίρνετε τα κρύα μπαλάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα βουτάτε ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τινάζετε ελαφρώς το πιρούνι να χυθεί η περίσσια σοκολάτα και τοποθετείτε τα μπαλάκια πάλι πάνω στη λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  6. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπαλάκια. Σε περίπτωση που τα γαρνίρετε με τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια, κόβετε το κάθε μπαστουνάκι σε μικρά κομματάκια σαν ζάρια και τα τοποθετείτε στη κορυφή στο κάθε τρουφάκι. Ξαναβάζετε τα τρουφάκια στο ψυγείο και τα αφήνετε για άλλες 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά, σφίξει και σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τρουφάκια με σοκολάτα με 4 μόνο υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.