Σοκολατένια τρουφάκια

Σοκολατένια τρουφάκια

Πανεύκολα σοκολατένια τρουφάκια με 4 υλικά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια γαρνιρισμένα με τρούφα λευκής ή μαύρης σοκολάτας ή με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή με … λίγα … απ” όλα.

Υλικά συνταγής

Για τα τρουφάκια:

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βιτάμ
  • 360 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 %
  • 2 σφηνάκια λικέρ Baileys ή Kahlua
  • Για γαρνίρισμα:
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας & 150 γρ. καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (κακάο-ινδοκάρυδο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπεν μαρί βάζουμε το βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα λιώνουμε σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το λικέρ, ενώ ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα της σοκολάτας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να γίνει σφιχτό.
  4. Βάζουμε σε 2 χωριστά πιάτα την τρούφα και τους ξηρούς καρπούς αν θα χρεισιμοποιήσουμ και τα δύο υλικά για γαρνίρισμα. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνουμε ορισμένη ποσότητα από το σφιχτό και κρύο μείγμα και φτιάχνουμε μικρούς βόλους. Κάθε σοκολατάκι το περνάμε από την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς και το τοποθετούμε στα ειδικά χαρτάκια.

25154_l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τρουφάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.