Σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο, κεράσια μαρασκίνο και ινδοκάρυδο

Σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο, κεράσια μαρασκίνο και ινδοκάρυδο

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας, με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, κερασάκια μαρασκίνο, πασπαλισμένα με ινδοκάρυδο, με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 25 λ για σερβίρισμα. Απλά … απολαύστε τα…

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο δίσκο. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. 
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, τα ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. 
  3. Τοποθετείτε το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο σε ένα μπολ. Βρέχετε τα χέρια σας, παίρνετε μείγμα (περίπου 1 κ.σ.) και πλάθετε μπαλάκια. Τα βουτάτε στο μπολ με το ινδοκάρυδο φροντίζοντας να καλυφθούν παντού καλά και τα ακουμπάτε στον έτοιμο δίσκο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο, κεράσια μαρασκίνο και ινδοκάρυδο