Σοκολατένια τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ρούμι

Σοκολατένια τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ρούμι

Υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια μόνο για … ενήλικες. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια τρουφάκια λευκής και μαύρης και σοκολάτας γάλακτος, με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο και ρούμι. 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. cookies σοκολάτας
  • 1 φλ. τσαγιού (80 γρ.) ινδοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (60 ml) ρούμι μαύρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • Για την επικάλυψη:
  • 150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. σοκολάτα λευκής κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο δίσκο. Θρυμματίζετε σε multi, τα μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ Προσθέτετε το ινδοκάρυδο, το ρούμι, το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας πολύ καλά. 
  2. Παίρνετε 1 γεμάτο 1 κ.γ. μείγμα, το πλάθετε σε μικρό μπαλάκι και το τοποθετείτε στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα και έχετε 35-40 τρουφάκια περίπου. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  3. Για την επικάλυψη: Λιώνετε τη μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό που βράζει στο κάτω μέρος του μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Με την ίδια διαδικασία λιώνετε σε μπεν μαρί, σε ξεχωριστά μπολ, τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος.
  4. Με ένα πιρούνι βυθίζετε 1 τρουφάκι στη μαύρη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε απαλά τη “κούρμπα” του πιρουνιού στο μπολ να χυθεί μέσα στο μπολ η περίσσια σοκολάτα. Το βάζετε πάλι στο δίσκο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα τρουφάκια, εναλλάξ: μαύρη λευκή και γάλακτος και αφού τα μεταφέρετε όλα στο δίσκο, τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς και σταθεροποιηθούν μερικώς οι σοκολάτες.
  5. Τοποθετείτε τις λιωμένες σοκολάτες που έμειναν (αν έχουν παγώσει τις ζεσταίνετε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων) σε 3 διαφορετικές πλαστικές σακούλες  ζαχαροπλαστικής τις οποίες κόβετε πολύ λίγο στην άκρη τους δημιουργώντας μια πολύ μικρή τρυπούλα.
  6.  Γαρνίρετε τα τρουφάκια, κάνοντας ζιγκ ζαγκ (όπως στη φωτογραφία) περιχύνοντας τις μαύρες τρούφες με λευκή σοκολάτα, τις λευκές τρούφες με σκούρα σοκολάτα. Τις τρούφες γάλακτος τις πασπαλίζετε με σκόνη κακάου. Μεταφέρετε τα τρουφάκια πάλι στο δίσκο, τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά και σταθεροποιηθούν οι σοκολάτες. Σερβίρετε. 

Καλές Γιορτές

qu90upjdz3gzupvex_ufc0zn-cq640x480