Αναρτήθηκε στις 06/11/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Σοκολατένια τριγωνάκια σιροπιασμένα ή με σιρόπι σοκολάτας
Σοκολάτα λιωμένη μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας σιροπιασμένα ή περιχυμένα με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνης ή ακόμα και σκέτα με ζάχαρη άχνη…. Πραγματικός πειρασμός….
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. φύλλο κρούστας
- 4 σοκολάτες υγείας σε φέτες
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Για το σιρόπι:
- 3 φλ.τσαγιού νερό
- 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- σκόνη βανίλιας
- σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε καθαρή επιφάνεια, τα κόβουμε σε λωρίδες και με πινέλο βουτυρώνουμε τις λωρίδες μία-μία.
- Κόβουμε μια φέτα σοκολάτας στα δύο, τοποθετούμε και τα δύο κομματάκια στην άκρη κάθε λωρίδας και τα τυλίγουμε τρίγωνα προσέχοντας να κλείσουν καλά και να μη χυθεί η σοκολάτα στο ψήσιμο.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τα σερβίρουμε και τα τρώμε ζεστά.
- Αν θέλετε για περισσότερη σοκολατένια γεύση τα περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.
- Εναλλακτικά για απογείωση της γεύσης μπορούμε να τα σιροπιάσουμε. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σιροπιάζουμε τα μπουρεκάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βουτώντας τα για λίγο ένα-ένα στο σιρόπι, ζεστά τριγωνάκια σοκολάτας σε κρύο σιρόπι.
06/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατένια τριγωνάκια σιροπιασμένα ή με σιρόπι σοκολάτας