Σοκολατένια τριγωνάκια σιροπιασμένα ή με σιρόπι σοκολάτας

Σοκολατένια τριγωνάκια σιροπιασμένα ή με σιρόπι σοκολάτας

Σοκολάτα λιωμένη μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας σιροπιασμένα ή περιχυμένα με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνης ή ακόμα και σκέτα με ζάχαρη άχνη…. Πραγματικός πειρασμός….

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 4 σοκολάτες υγείας σε φέτες
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 3 φλ.τσαγιού νερό
  • 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • σκόνη βανίλιας
  • σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε καθαρή επιφάνεια, τα κόβουμε σε λωρίδες και με πινέλο βουτυρώνουμε τις λωρίδες μία-μία.
  2. Κόβουμε μια φέτα σοκολάτας στα δύο, τοποθετούμε και τα δύο κομματάκια στην άκρη κάθε λωρίδας και τα τυλίγουμε τρίγωνα προσέχοντας να κλείσουν καλά και να μη χυθεί η σοκολάτα στο ψήσιμο.
  3. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Τα βγάζουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τα σερβίρουμε και τα τρώμε ζεστά.
  5. Αν θέλετε για περισσότερη σοκολατένια γεύση τα περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.
  6. Εναλλακτικά για απογείωση της γεύσης μπορούμε να τα σιροπιάσουμε. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σιροπιάζουμε τα μπουρεκάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βουτώντας τα για λίγο ένα-ένα στο σιρόπι, ζεστά τριγωνάκια σοκολάτας σε κρύο σιρόπι.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τριγωνάκια σιροπιασμένα ή με σιρόπι σοκολάτας