Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με γκοφρέτες 3Bit, με 3 υλικά

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με γκοφρέτες 3Bit, με 3 υλικά

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τούρτα με γκοφρέτες 3Bit, με 3 υλικά.Ιδιαίτερα αγαπητή στα μικρά παιδιά, σε όσους αγαπούν τη σοκολάτα. Δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • 9 γκοφρέτες 3Bit
  • 300 γρ. μαύρη κουβερτούρα 50 – 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35 – 36% λιπαρά 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε ένα μπολ τη τεμαχισμένη μαύρη κουβερτούρα. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε. Μόλις “πάρει” τη πρώτη βράση την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αδειάζετε στο μπολ, πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Την αφήνετε χωρίς να ανακατεύετε για 1 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο ομογενοποιημένο μείγμα. Αφήνετε λίγο τη κρέμα εκτός ψυγείου μέχρι να μισο-κρυώσει και σταθεροποιηθεί ελαφρώς και να γίνει πιο παχύρρευστη,  ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Στρώνετε σε ταψί ή δίσκο χαρτί ψησίματος και πάνω του τοποθετείτε ένα τσέρκι 11×11 εκ. Στρώνετε 3 γκοφρέτες στη βάση του σκεύους και από πάνω αδειάζετε τη μισό μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Καλύπτετε με άλλες 3 γκοφρέτες και από πάνω αδειάζετε και στρώνετε το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Τέλος, στρώνετε πάνω από τη κρέμα τις υπόλοιπες 3 γκοφρέτες. 
  4. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρετε. Κόβετε το γλυκό σας σε φέτες και σερβίρετε. 

Σημείωση: Αν δεν έχετε τσέρκι στο μέγεθος αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντίστοιχη φόρμα στρωμένη με μεμβράνη. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα οποιοδήποτε επίπεδο σκεύος με ψηλά τοιχώματα ή σε άλλου μεγέθους τσέρκι, αυξάνοντας, αν χρειαστεί, την ποσότητα της κρέμας και τις γκοφρέτες.

captureΠηγήloading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με γκοφρέτες 3Bit, με 3 υλικά