Σοκολατένια τάρτα

Σοκολατένια τάρτα

Η τέλεια σοκολατένια τάρτα της Betty Crocker που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Μια απλή συνταγή (από εδώ) για μια πεντανόστιμη τάρτα για όλες τις περιστάσεις με τραγανή βάση, σοκολατένια γέμιση και επικάλυψη γαρνιρισμένη με ακτινίδια και μανταρίνια. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1/3 φλ. τσαγιού (75 γρ.) βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • Για τη γέμιση: 
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 120 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά κρύα+ 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για την επικάλυψη:
  • 60 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 ακτινίδια, κομμένα σε κομμάτια
  • μανταρίνια, σε φέτες χωρίς τα κουκούτσια (προαιρετικά αφαιρέστε και τη φλούδα κάθε φέτας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 ή 23 εκ. Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις σταγόνες λεμονιού μέχρι να πήξει ελαφρώς και την αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα μείγμα με χοντρά ψίχουλα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, αλευρώνετε τα χέρια σας και στρώνετε το μείγμα ισομερώς στη βάση του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  4. Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, για 3 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα για 4 λ περίπου ή μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το λεμόνι και το κρύο πλέον μείγμα λιωμένης σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λ. 
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε τη τάρτα για 20-25 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για 15 λ να μισοκρυώσει και στη συνέχεια τη ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και την αφήνετε στην άκρη για 30 λ τουλάχιστον ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. 
  7. Για την επικάλυψη: Σε μικρή κατσαρολίτσα, βάζετε τα κομμάτια σοκολάτας, το βούτυρο, το μέλι και τα ανακατεύετε ανακατεύοντας διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 3 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την . 
  8. Απλώνετε ομοιόμορφα τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη ψημένη τάρτα. Τοποθετείτε τα ακτινίδια και μανταρίνια από πάνω, γύρω γύρω περιμετρικά, πιέζοντάς τα ελαφρώς με τα χέρια σας να εισχωρήσουν μέσα στη κρέμα επικάλυψης. Βάζετε τη τάρτα σας για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο να κρυώσει, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί καλά. 20 λ πριν τη σερβίρετε τη βγάζετε από το ψυγείο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια τάρτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.