Σοκολατένια Πάβλοβα

Σοκολατένια Πάβλοβα

Μια υπέροχη Πάβλοβα με πραλίνα φουντουκιού. Ένα φανταστικό, αφράτο, απολαυστικό και εντυπωσιακό γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση και υφή του. Μια συνταγή (από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 3 κ.γ. κακάο σκόνη
  • 250ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 1/2 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού Nucrema 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 ταψάκια 20 εκ. περίπου. 
  2. Ρίχνετε τα ασπράδια στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα.  Μόλις αρχίσουν να πήζουν, προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη σκόνη κακάο και το ξίδι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που θα έχει σφίξει τόσο ώστε αν γυρίσετε το κάδο ανάποδα δεν θα πέφτει η μαρέγκα. Μη τη παραχτυπήσετε γιατί θα “κόψει”.
  3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας ρίχνετε, σε κάθε ταψάκι, το μείγμα κουταλιά, κουταλιά, αφήνοντάς το να “καθήσει” αφράτο,  ξεκινώντας από το κέντρο και μετά κάνετε κύκλους γύρω μέχρι τα τοιχώματα. 
  4. Βάζετε τα ταψιά με τη μαρέγκα στο προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 45-50 λ περίπου ή µέχρι να στεγνώσει καλά η µαρέγκα. Η μαρέγκα σας θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από το χαρτί ψησίματος και απ’ έξω είναι τραγανή (ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας). Σβήνετε το φούρνο αφήνεται τη πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη και αφήνετε τις μαρέγκες μέσα στο σβηστό φούρνο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 
  5. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Βάζετε τη πραλίνα φουντουκιού Nucrema για 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή και να μπορείτε να τη διαχειριστείτε. 
  6. Μεταφέρετε, με πολλή προσοχή για να μη σπάσει, τη πρώτη στρώση πάβλοβας σε μια στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος. Από πάνω απλώνετε τη μισή σαντιγί και πάνω από τη σαντιγί απλώνετε τη μισή πραλίνα φουντουκιού Nucrema. 
  7. Από πάνω βάζετε προσεκτικά τη δεύτερη στρώση της πάβλοβας και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με την υπόλοιπη σαντιγί και την υπόλοιπη πραλίνα. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια Πάβλοβα