Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα

Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα. Μια υπέροχη τάρτα με πλούσια σε σοκολάτα γέμιση τάρτα με πλούσια σε σοκολάτα γέμιση και τραγανή βάση με ζύμη κουρού. Μια

Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα

Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα

Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα. Μια υπέροχη τάρτα με πλούσια σε σοκολάτα γέμιση τάρτα με πλούσια σε σοκολάτα γέμιση και τραγανή βάση με ζύμη κουρού. Μια συνταγή (από εδώ) για μια πεντανόστιμη τάρτα, διακοσμείστε τη με σοκολατένια αυγουλάκια και δώστε μια έξτρα Πασχαλινή νότα στο Πασχαλινό τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 6 αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 200 γρ. μικρά πασχαλινά αυγά, για διακόσμηση
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα
  • Για τη ζύμη κουρού βάσης:
  • 1&2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. παγωμένο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη κουρού βάσης: Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε το κρόκο του αυγού, τη βανίλια και το παγωμένο νερό. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν απαιτηθεί προσθέστε 1-2 κ.σ. παγωμένο νερό επιπλέον προκειμένου να έχετε μια ευκολόπλαστη ζύμη. 
  2. Βάζετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Την ανοίγετε σε στρογγυλό δίσκο 10 εκ. Τυλίξτε τη σε λαδόκολλα ή μεμβράνη και αφήστε τη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 26 εκ. βάσης. Βγάζετε τη ζύμη μετά τα 30 λεπτά από το ψυγείο, τη βάζετε σε μια λαδόκολλα και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο διαστάσεων 34 εκ. περίπου. Στρώστε το φύλλο καλά ώστε να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβετε τη ζύμη που τυχόν προεξέχει.
  4. Σκεπάζετε τη βάση της ζύμης με μια λαδόκολλα και τη γεμίζετε με ξερά φασόλια ή ρεβύθια ή ρύζι. Ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά, αφαιρείτε τα όσπρια και ψήνετε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Βγάλτε τη από το φούρνο αφήστε τη να μισοκρυώνει και χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C.
  5. Για τη γέμιση σοκολάτας: Bάζετε σε μεταλλικό μπολ τα κομματάκια σοκολάτας και βουτύρου και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μεγάλο μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας βουτύρου και συνεχίζετε να χτυπάτε για 1/2 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  6. Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο κουρού και ψήνετε τη τάρτα σας για 18 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει, τη διακοσμείτε με σοκολατένια αυγά, τη πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

 

01/04/2018

www.sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα

  Tags: γλυκά γλυκά με σοκολάτα επιδόρπια πασχαλινά πασχαλινές συνταγές σοκολάτα συνταγές Τάρτα φούρνου

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: