Σοκολατένια κεκάκια χωρίς αλεύρι

Σοκολατένια κεκάκια χωρίς αλεύρι

Μια συνταγή για λαχταριστά, πεντανόστιμα, σοκολατένια κεκάκια με αμυγδαλόψυχαχωρίς αλεύρι γαρνιρισμένα με κρέμα κανέλας και κερασάκια. 

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 4 αυγά [χωριστά ασπράδια και κρόκοι]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεσμένη στο multi αμυγδαλόψυχα
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη 
  • κακάο κοσκινισμένο για πασπάλισμα για γαρνίρισμα
  • κερασάκια μαρασκίνο για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή στους 160 C στον αέρα. Παίρνετε  ένα ταψί με 12 θήκες για μάφινς, τις λαδώνετε και τις γεμίζετε με τις ειδικές χάρτινες θήκες ή στρώνετε καλά χαρτί ψησίματος, σε λωρίδες, κάθε ένα.
  2. Τοποθετείτε σε μπεν μαρί, σε μεγάλο μπολ τα κομματάκια κουβερτούρας, το βούτυρο, το νερό και το κακάο και ανακατεύετε για 3 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Πολτοποιείτε σε multi, σχεδόν σε σκόνη, την αμυγδαλόψυχα. Περάστε τη από σίτα ή σουρωτήρι και αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα ξαναβάζετε στο multi και τα χτυπάτε πάλι.
  4. Τοποθετείτε σε μπολ τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, τη πολτοποιημένη αμυγδαλόψυχα και 1 κ.γ. κανέλα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  5. Σε άλλο, καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνετε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τη μισή μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και το ανακατεύετε πολύ απαλά με μια μαρίζ, με κυκλικές, απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρέγκα σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  6. Ρίχνετε ισομερώς το μείγμα στις 12 θήκες για μάφινς και ψήνετε για 25 λ ή μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα μαχαίρι που θα καρφώσετε στο κεκάκι. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  7. Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη κανέλα και τα χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε το κάθε κεκάκι με 1 κ.σ. κρέμας σαντιγί, πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και προαιρετικά με κερασάκια μαρασκίνο ή στραγγισμένο κερασάκι γλυκό κουταλιού.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια κεκάκια χωρίς αλεύρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.