Σοκολατένια cupcakes φωλιά

Σοκολατένια cupcakes φωλιά

Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για υπέροχα σοκολατένια cupcakes “φωλιά” γαρνιρισμένα με υπέροχο frosting ζάχαρης, πασπαλισμένο με φλούδα σοκολάτας και διακοσμημένο με mini Πασχαλινά αυγουλάκια. Διακοσμείστε το Πασχαλινό τραπέζι σας και μετά απολαύστε τα με τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα σοκολατένια cupcakes:
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 115 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 75 γρ. βούτυρο, μισολιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση:
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ελαφρώς μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 μικρά αυγουλάκια σοκολατένια ή ζαχαρένια πολύχρωμα (μεγέθους κουφέτου)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 165 στον αέρα. Βουτυρώστε ένα ταψί με μεγάλες θήκες για cupcakes ή τοποθετείστε σε ταψί 10 μεγάλες χάρτινες θήκες για cupcakes.
  2. Για τα cupcakes: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι, για 2-3 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο κρεμώδες μείγμα.
  3. Ρίχνετε ισωμερώς το μείγμα στις 10 θήκες και ψήνετε τα cupcakes, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 22-25 λ ή μέχρι να φουσκώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τα capcupes μέσα στο ταψί ή τα “χαρτάκια” του για 10 λ να “σταθούν” και μετά τα ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. 
  4. Για τη διακόσμηση: Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λ ή μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Τοποθετείτε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε την επιφάνεια των cupcakes περιμετρικά αφήνοντας κενό στο κέντρο της επιφάνεια. Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να γαρνίρετε όλα τα capcakes.
  5. Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε μικρές και λεπτές φλίδες από τη σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζετε πάνω από το μείγμα στις άκρες. Τοποθετείτε από 3 σοκολατένια αυγουλάκια στο κενό στο κέντρο και τα απολαμβάνετε.

Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μικρά χρωματιστά αυγουλάκια με αμυγδαλόπαστα. Βλέπε συνταγή εδώ

Καλό Πάσχα

EasterGlitter

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια cupcakes φωλιά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.