Σοκολατένια απόλαυση με καρύδι, μους σοκολάτας και σιρόπι καραμέλας

Σοκολατένια απόλαυση με καρύδι, μους σοκολάτας και σιρόπι καραμέλας

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με καρύδια. Μια πολύ εύκολη συνταγή για σοκολατένιες μπάρες σοκολάτας για να τις απολαύσετε σκέτες ή περιχυμένες με σιρόπι καραμέλας.

Υλικά συνταγής

  • 220 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 120 γραμμ. καρύδια ψιλοτριμμένα στο multi
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμμ. κακάο
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 140 γραμμ. γάλα

Για τη μους σοκολάτας:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Σιρόπι καραμέλας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Με το μίξερ χειρός, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε τη λειτουργία του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και το κακάο.
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα καρύδια και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψάκι 24 εκ. περίπου και το ψήνουμε  για 20-25′ περίπου.
  3. Για το γλάσο:Σε ένα γυάλινο μπόλ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κτυπάμε με ένα μίξερ να πήξει ελαφρά, αλλά να μην στέκεται όπως η σαντιγύ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε όπως είναι ζεστή στο μπολ με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι παχύρρευστο. Αν τυχόν το μείγμα σφίξει, μπορούμε να το σώσουμε βάζοντάς το λίγο στο μπεν μαρί για να λιώσει ελαφρά η κουβερτούρα.
  4. Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας μαρίζ το καλύπτουμε με τη μους σοκολάτας και το γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένια απόλαυση με καρύδι, μους σοκολάτας και σιρόπι καραμέλας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.